Galénův odkaz - Galéne vypravuj

Dnes je čtvrtek 28.03.2024










Spuštěn archiv Sdružení klubů správných kamarádů ČR

V roce 1992 bylo založeno sdružení dětí a mládeže Sdružení klubů správných kluků ČR, které se záhy přejmenovalo na Sdružení klubů správných kamarádů ČR. Po deseti letech toto sdružení zaniklo. Následně bylo krátce obnoveno, ale znovu zaniklo.

 

Ty nejvýznamnější projekty SKSK ČR převzalo Informační centrum oddílů a klubů. Mezi ně například patří Magazín eKamarád, který nyní spravuje ICOK.

 

Stránka Správňáci je zatím v testovacím provzu a není ještě celá hotová. V tuto chvíli na ní běží ezin, který nás informuje o historii SKSK ČR a vzpomínkách na ně. K ezinu ale přibude ještě fotogalerie a diskusní fórum. Další sekcí budou dokumenty.

 

Už nyní se dozvídáme z ezinu, proč nebyla stránka obnovena na původní doméně skskcr.cr, na které mělo SKSK ČR stránku svého ústředí, ale na doméně spravnaci.cz.

 

Archiv SKSK ČR založil jeden z ustavujících členů SKSK ČR Miloslav Fuček a provozuje jej spolu s Informačním centrem oddílů a klubů. V plánu je, že by všechny sekce měly být hotovy buď do konce prázdnin nebo nejpozději do podzimu. Portál pak bude ještě postupně zaplňován daty, protože činnost SKSK ČR byla hodně bohatá. Navíc se datuje do doby, kdy se ještě fotilo na klasický materiál, takže většinu fotografií bude potřeba digitalizovat.

 

Nová stránka by měla mít i archivní sekce, kde by se snad měl objevit i ezin Tulácký Bratříček. Možná se dočkáme i elektronické podoby papírového časopisu Kamarád. Archivy SKSK ČR se tak určitě otevřou a je se na co těšit.



Přidání komentáře k článku Spuštěn archiv Sdružení klubů správných kamarádů ČR



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013 2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.