Galénův odkaz - Galéne vypravuj

Dnes je úterý 19.03.2024










Rozloučení s Galénem

Míla

2013-03-23

Informace

Přečteno: 6270

Komentářů: 0


V sobotu 23. března proběhlo v motlitebně Českobratrské církve evangelické v Praze Vršovicích poslední rozloučení s Janem Šimáně – Galénem.


S Janem Šimáněm – Galénem se v sobotu přišlo rozloučit několik desítek přátel. Rozloučení probíhalo v modlitebně Českobratrstké církve evangelické a vedl jej farář Ort.

 

Na programu rozloučení byla vzpomínka faráře Orta na Galéna, dále několik písní a modliteb. Farář přečetl i několik žalmů, které vybrali Galénovi příbuzní.

 

Farář Ort

Rodina

 Slovo dostali i přítomní hosté, kteří na Galéna zavzpomínali. První z účastníků zavzpomínal na Galéna jeho dávný přítel z dob skautingu Jan Říčan a ukázal desky s Galénovou bohatou písemnou korespondencí o vzájemné spolupráci mezi Klatovy a Prahou. Druhý v pořadí vystoupil Břéťa Boháč, jehož hlavním tématem byly Březové lístky. Za všechny nositele také přinesl věnec.

 

Břéťa Boháč

Velmi krátkou vzpomínku měl i Rudolf Kašpar – Pegas. Na Galénovu redaktorskou práci v časopisu ABC zavzpomínal spisovatel a redaktor Vlastimil Toman – Hadži.

 

Vlastimil Toman

Mimo příbuzných a přátel z místa Galénova bydliště z dob, kdy bydlel ve Vršovicích, dorazlilo i dost hostů z řad pracovníků s dětmi a mládeží. Nechyběli zde např. Červánek, Nemo, Cvrček, Matěj Radar, Břeťa, Pirát, Pegas, Pink, Mirek Prokeš a další.

 

Po oficiálním programu následovaly kondolence rodině zastoupené synem Lubošem s rodinou, dcerou Dobromilou audemars piguet replica s rodinou a sourozenci Galénovými Pavlem a Věrou. Na závěr pak byl malý raut v předsálí modlitebny, kde probíhal neformální program.

 

Sestra Věra a bratr Pavel

Galénova urna bude uložena na Vinohradském hřbitově v rodinné hrobce rodiny Šimáně. Více fotografií z rozloučení s Galénem najdete v průběhu Velikonoc ve fotogalerii.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013 2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.