Galénův odkaz - Galéne vypravuj

Dnes je čtvrtek 28.03.2024










Zaplňujeme postupně sekci Audio

Míla

2013-04-25

Informace

Přečteno: 4862

Komentářů: 0


Postupně začínáme zaplňovat sekci Audio, v níž jsou nyní zařazeny Galénovy vzpomínky na svůj život, v nichž odpovídá na mé dotazy.


Před několika lety jsem začal s Galénem natáčet na kazetový magnetofon rozhovory o jeho životě a jeho spolupracovnících. Celkem jsme natočili dvacet devadesátiminutových kazet. Původně jsem z nich plánoval napsat o Galénovi knihu, ale nakonec jsem dospěl k názoru, že bych to časově nezvládl, protože přepis nahrávek do paného textu, by byl nadměrně časově náročný.

 

Druhá verze, kterou jsem plánoval, bylo nahrávky po digitalizaci vypálit na CD a ty potom za režijní cenu prodávat. I z tohoto záměru nakonec sešlo a naplňuje se třetí plán, kterým je tyto nahrávky po digitalizaci postupně umísťovat na tento portál.

 

Zatím je zpracována jedna kazeta, na níž jsou Galénovy vzpomínky na jeho narození, včetně charakteristiky Galénových rodičů, ale i nejbližších dalších příbuzných, vzpomínka na narození jeho sourozenců bratra Pavla a sestry Věry, vzpomínky na školu obecnou a gymnázium včetně Galénových kamarádů. Z první kazety vzniklo pět zhruba dvacetiminutových nahrávek, z nichž některé již na našem portálu yvšly, některé vyjdou v nejbližších dnech.

 

Následně budu zpracovávat další kazetu, na níž jsou vzpomínky na DMKK, později Klub parta nerozlučných.

 

Vzhledem k tomu, že jsou rozhovory zhruba dvacetiminutové, jsou audio soubory hodně velké a bohužel trvá jejich načítání v závislosti na rychlosti připojení několik minut až několik desítek minut. Mějte tedy prosím strpení. Další nahrávky se budu snažit rozdělit na kratší úseky, ale při zachování celistvosti vyprávěné myšlenky. Takže ne vždy se to asi podaří výrazněji zkrátit.

 

Odkaz na sekci Audio najdete v levém meny (druhé odshora pod rubrikami) a nebo pod přímou adresou http://www.galenuvodkaz.cz/audio.php. Přeji příjemný poslech.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013 2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.